"Više veruju u lek protiv pantljičare nego u vakcinu"; Kovid-potvrde i za rad od kuće; Toalet propusnica

Epidemiološka situacija u Srbiji postaje sve komplikovanija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.09.2021.

08:41

Foto: EPA-EFE/Filippo Venezia

Dr Branislav Tiodorović izjavio je da sve zavisi od nas samih i kako mi budemo dopustili virusu tako će se ponašati, a toliko i opstati.

Tiodorović je objasnio da svuda u svetu, pa tako i kod nas, razvoj epidemiološke situacija zavisi samo i isključivo od ponašanja ljudi.

"To je najteže moguće pitanje, jer ne zavisi samo od virusa, nego zavisi i od ljudske populacije, i kod nas i u Evropi i u svetu. Gde god da imamo onaj deo nevakcinisanih, virus će se tu održavati i što je najgore on će tu mutirati. Znači, dobijaće nove forme, nove sojeve. Vrlo je teško prognozirati, može se samo reći da ako budemo sprovodili mere koje su predviđene i koje se koriste u savremenom svetu, ako budemo postigli 75, 80 odsto vakcinacije, onda ćemo imati apsolutno šanse da budemo u kontrolisanoj situaciji. U najboljem slučaju, to bi bilo negde do polovine sledeće godine, ali s velikim oprezom to kažem, zbog ovog negativnog iskustva koje imamo zbog vakcinacije, i posebno nepridržavanja mera", naveo je Tiodorović.

Sve u vezi sa koronavirusom u Srbiji i svetu iz časa u čas pratite u live blogu B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: