Ambasador Avganistana pri UN traži da ostane na funkciji

Ambasador Avganistana pri UN Gulam Isakzaj, koji predstavlja svrgnutu vladu, zatražio je da ostane na toj funkciji u Njujorku, saopštio je UN Farhan Hak.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.09.2021.

18:01

Ambasador Avganistana pri UN traži da ostane na funkciji
Foto:EPA-EFE/STRINGER

Isakzaj je potpisao pismo upućeno generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu na kojem je lista delegacije Avganistana za Generalnu skupštinu, rekao je Hak.

Hak je istakao da je Isakzaj poslao svoj zahtev za akreditaciju, dan nakon početka nove sednice Generalne skupštine.

Nije poznato da li će talibani, koji su prošlog meseca preuzeli vlast u Avganistanu predložiti svog predstavnika u UN, navodi Rojters.

Veliki broj svetskih lidera doputovaće naredne nedelje u Njujork na godišnju Generalnu skupštinu UN, a planirano je da se Isakzaj obrati tokom poslednjeg dana sastanka 27. septembra.

Generalni sekretar UN je prošlog meseca izjavio da je želja talibana za međunarodnim priznanjem jedina poluga međunarodne zajednice da vrši pritisak na sadašnju vladu da poštuje prava, posebno žena, u Avganistanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: