Stigao novi presek po školama: Menja se model nastave od ponedeljka

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, od ponedeljka sedmi i osmi razredi u devet opština idu u drugi model.

Izvor: B92

Petak, 17.09.2021.

10:43

Stigao novi presek po školama: Menja se model nastave od ponedeljka
Shutterstock/Budimir Jevtic

U današnjem saopštenju koje je Ministarstvo prosvete uputilo medijima na drugi model, odnosno na kombinovanu nastavu od ponedeljka 20. septembra idu sedmi i osmi razredi osnovnih škola u devet lokalnih samouprava.

To su: Arilje, Bogatić, Valjevo, Lajkovac, Ivanjica, Knjaževac, Koceljevo, Kragujevac i Topola.

Taj model, podsetimo, podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe, što se primenjivalo prošle školske godine.

Kada je reč o srednjim školama, u "žuti semafor" od ponedeljka prelaze škole u čak 45 lokalnih samouprava.

To su: Beograd, Bor, Petrovac na Mlavi, Zaječar, Kosjerić, Prijepolje, Čajetina, Bojnik, Vlasotince, Leskovac,Vršac, Valjevo, Krupanj, Šabac, Gornji Milanovac, Lučani, Čačak, Aleksinac, Niš, Sokobanja, Babušnica, Velika Plana, Smederevo, Smederevska Palanka, Svilajnac, Ćuprija, Vranje, Trgovište, Aleksandrovac, Trstenik, Kraljevo, Novi Pazar, Tutin, Kikinda, Ruma, Prokuplje.

Treći model nastave, odnosno onlajn nastava primenjivaće se u srednjim školama na teritoriji osam lokalnih samouprava: Bajina Bašta, Užice, Lebane, Lajkovac, Ljig, Ivanjica, Bela Palanka, Sremska Mitrovica.

Treći model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se i dalje u osnovnim i srednjim školama na teritoriji AP Kosovo i Metohija, saopštilo je nadležno ministarstvo i dodalo da se u svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: