Selaković u poseti Belgiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković boravi u zvaničnoj poseti Belgiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2021.

14:50

Selaković u poseti Belgiji
FOTO TANJUG/ MARINA MAKSIMOVIC, fotografija niske rezolucije/ nr

On je razgovarao danas u Briselu sa potpredsednicom vlade i ministarkom inostranih i evropskih poslova, spoljne trgovine i kulturnih institucija Belgije Sofi Vilmes i predsednicom Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Elijan Tilije o bilateralnoj saradnji i procesu evrointegracije Srbije.

Selaković je rekao da je sa ministarkom Vilmes razgovarao o ukupnim odnosima Srbije i Belgije i dogovorio nastavak komunikacije kada su u pitanju evropske integracije Srbije.

"Ovo je bila prilika da upoznamo ministarku Vilmes sa onim što Srbija radi na ispunjavanju kriterijuma i uslova na našem evropskom putu, ali i zamolimo za više razumevanja i bolje vrednovanje rezultata koje u tom procesu postižemo", naveo je Selaković, prenosi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ministar Selaković i ministarka Vilmes su nakon sastanka potpisali Memorandum o razumevanju i saradnji dva ministarstva.

Selaković je nakon sastanaka ocenio da njegova prva bilateralna poseta Belgiji i prva poseta srpskog ministra spoljnih poslova Belgiji nakon osam godina ima poseban značaj s obzirom na činjenicu da ove godine dve zemlje obeležavaju 135 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Dodao je i da je imao i veoma uspešan i produktivan sastanak i sa predsednicom Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Elijan Tiliju, sa kojom je razmotrio odnose i saradnju dve države i razgovarao o evropskom putu Srbije.

Najavljeno je da će tokom posete Briselu Selaković učestvovati i na okruglom stolu koji će okupiti predstavnike belgijskih kompanija koje posluju u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: