Vučić u subotu kod Erdogana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u subotu sa predsednikom Turske Redžepom Taipom Erdoganom, prenose beogradski mediji.

Izvor: B92, Blic

Sreda, 15.09.2021.

14:31

Vučić u subotu kod Erdogana
EPA/ ANDREJ CUKIC

Vučić je ovaj susret nedavno nazvao "veoma važnim", i otkrio da će tema susreta u Turskoj biti odnosi u regionu.

Poslednji put njih dvojica su u Istanbulu razgovarali u septembru prošle godine, a uoči sastanka sa Erdoganom Vučič je tada izjavio da je za Srbiju važno da ima odlične odnose i komunikaciju sa Turskom, jer je reč o jednoj od sve važnijih sila u svetu.

Teme sastanka, kako je tada najavio, biće sva "goruća pitanja", kao i ekonomske teme. Precizirao je da će zamoliti turskog kolegu za podršku za jednu industrijsku zonu u Srbiji, budući da postoje turske kompanije zainteresovane da je razvijaju, ali je potrebna i podrška predsednika Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: