London u blokadi; "Nastavićemo" VIDEO/FOTO

Ekološki aktivisti blokirali su deo puta i izazvali kolaps u saobraćajnom špicu u glavnom gradu Velike Britanije, što je njihov drugi protest ove nedelje.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.09.2021.

14:04

London u blokadi;
Foto:EPA-EFE/ANDY RAIN

Grupa koja sebe naziva "Zaštitite Britaniju" zahteva da se britanska vlada obaveže da će pomoći u "zaštiti 29 miliona domova" i dodaje da je 80 njihovih aktivista blokiralo brojne raskrsnice, od kojih su neke najprometnije, kao i određene puteve.

Policija, koja je bila na udaru kritika zbog odgovora na proteste, saopštila je da je uhapsila nekoliko lica i da je rasterala demonstrante.

Grupa "Zaštitite Britaniju" je dodala u saopštenju da će proteste nastaviti sve dok vlada ne odgovori na odgovarajući način. "U međuvremenu, mogu da nas hapse, stavljaju u zatvor, znamo ko smo i šta treba da radimo", navodi se.

Na desetine demonstranata uhapšeno je u ponedeljak kada su aktivisti izveli sličan protest na raznim tačkama u gradu, zbog čega je nastala višečasovna blokada, a izazvali su i gnev kod vozača, podseća britanska novinska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: