U slučaju odbijanja vakcine - otkaz

Oficiri američke vojske koji odbiju da se vakcinišu protiv koronavirusa mogli bi biti suspendovani sa svojih dužnosti, a eventualno i otpušteni.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.09.2021.

11:27

U slučaju odbijanja vakcine - otkaz
Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

Nakon što je Uprava za hranu i lekove u avgustu u potpunosti odobrila vakcinu Fajzera i Bionteka, ministar odbrane SAD Lojd Ostin naredio je da se svi aktivni pripadnici službe moraju vakcinisati.

Vojska je saopštila da je počela primenu ove naredbe krajem avgusta, navodeći da bi vojnici mogli da zatraže izuzeće po legitimnim medicinskim, verskim ili administrativnim osnovama, prenosi Rojters.

Međutim, komandiri, majori, narednici, prvi narednici i oficiri na položajima sa liste za odabir komande koji odbiju da budu vakcinisani, a ne prilože odobrenje za izuzeće, mogu biti suočeni sa suspenzijom ili otpuštanjem iz vojne službe ako definitivno odbiju imunizaciju, navodi se u saopštenju Pentagona.

"Ovo je doslovno pitanje života i smrti za naše vojnike, njihove porodice i zajednice u kojima živimo", predočio je sekretar za zdravstvo u ministarstvu odbrane SAD Rejmond Skot Dingl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: