Putin: Ovo je eksperiment, da vidimo kako radi u praksi

Ruski predsednik Vladimir Putin opisao je samoizolaciju u kojoj se nalazi nakon "celodnevnog" izlaganja kontaktu koji je bio zaražen koronavirusom kao test.

Izvor: klix.ba

Sreda, 15.09.2021.

10:37

Putin: Ovo je eksperiment, da vidimo kako radi u praksi
Tanjug/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Putin dao je taj komentar tokom video konferencije sa članovima vlade i čelnicima vladajuće stranke Ujedinjena Rusija, javlja Radio Slobodna Evropa.

"Nekoliko ljudi u mom užem krugu se razbolelo, a jedan od tih zaposlenih je osoba koja radi u mojoj neposrednoj blizini", rekao je Putin dodajući da je razgovarao s neidentifikovanom osobom neposredno pre no što je tom čoveku pozlilo.

"Razgovarao sam sa njim ceo dan ranije", rekao je Putin uz dodatak da su bili u veoma bliskom kontaktu.

Putin je objasnio da je i kontakt bio vakcinisan, ali da mu je nivo antitela opao, nakon čega je ponovo vakcinisan i tri dana nakon vakcinacije se razboleo.

Ruski predsednik koji je ranije tvrdio da je potpuno vakcinisan Sputnikom V, opisao je svoju trenutnu situaciju kao prirodni eksperiment.

"Da vidimo kako će Sputnik V raditi u praksi", rekao je Putin i dodao da su testovi pokazali da su njegova antitela visoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: