Za tren je izgorelo sve što su spremali celo leto

U selu Lisa došlo je do velikog požara, a vatra je do temelja je progutala štalu Borisava Ocokoljića u kojoj su se nalazili stoka i preko 4.000 bala sena.

Izvor: RINA

Sreda, 15.09.2021.

09:45

Za tren je izgorelo sve što su spremali celo leto
Ilustracija, foto: RINA

Dim je prvo primetila snaha Marija i pozvala vatrogasce, koji su uspeli da lokalizuju požar kako se ne bi proširio na susedne stambene objekte.

"Samo sam videla da sve gori. Nisam mogla da se priberem i da se odmah ni setim broja vatrogasaca. Prizor je bio zaista užasan, nikad toliku vatru nisam videla", izjavila je Marija za ivanjički portal Info liga.

Zbog ogromnog dima nisu mogli sami da pristupe gašenju požara, već su morali da čekaju vatrogasne ekipe. Ocokoljići se bave stočarstvom i za samo nekoliko sati izgorelo je sve što su spremali čitavo leto.

"Strašno je kad gledate kako vam gori sve pred očima. Uspeli smo da sprečimo da se požar ne proširi do susedne štale u kojoj su bile ovce. Veliki problem nam je kako da ove zime prehranimo stoku, godina je bila izuzetno sušna da bi ponovo obezbedili dovoljne količine sena", kaže Borisav Ocokoljić.

Pretpostavlja se da su uzrok požara električne instalacije, a Ocokoljići naglašavaju da je ipak najvažnije to što nije bilo ljudskih žrtava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: