"Vučića je to pogodilo, nije mogao ni da pretpostavi" VIDEO

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević kaže da veruje da nekadašnji kandidat za predsednika Srbije Saša Janković govori istinu o pritiscima.

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2021.

08:47

Vasiljevićeva je govorila za Televiziju Prva o izjavi nekadašnjeg kandidata za predsednika Srbije Saše Jankovića da je trpeo jedan vid pritisaka sa raznih strana da se približi Vučiću, kako bi ga rušio iznutra i u nekom trenutku došao na njegovo mesto.

"Saša Janković ni na koji način nije bio blizak predsedniku Vučiću. Jankovića poznajem više godina, poznajući ga nemam razlog da sumnjam u istinitost njegovih reči", kazala je ona.

Suzana Vasiljević je rekla da potkast u kojem je Janković govorio o tim pritiscima ni ona ni predsednik Vučić nisu stigli da pogledaju, zbog posete Angele Merkel, a da je informacija o nuđenju pomoći da Janković sruši Vučića stigla u trenutku kada je ispraćao Merkelovu.

"Službe u ovoj državi rade svoj posao, mi imamo informacije o tome da razne službe rade u ovoj državi, to se dešava svuda u svetu. Svaki ambasador zastupa interese svoje zemlje", rekla je ona. Ona je pozvala Jankovića da kaže ko mu je te "gnusne stvari" predlagao.

"To su uobičajene stvari, ali da vi kažete da je jedini način da neko iz opozicije dođe na vlast, ne zato što je vredan, nego da bi slušao ono što ćete vi da mu kažete da radi, da je jedini način da vi posredno ili neposredno ubijete čoveka", rekla je ona.

O tome kako je Vučić primio tu vest, Vasiljevićeva kaže da veruje da ga je to pogodilo.

"Verujem da ga je pogodilo, da ni on nije mogao da pretpostavi do koje mere ovo ludilo i strašne namere idu kod stranih ambasada", rekla je ona.

Dodala je da će danas razgovarati sa Vučićem o tome, ali da je prava adresa za pitanja o tome Janković.

"Zašto je tek sada izašao u javnost sa tim i da li je to zato što ga grize savest", rekla je Suzana Vasiljević.

"Đukanović radi protiv SPC"

Upitana da prokomentariše dešavanja u Crnoj Gori, Vasiljevićeva je istakla da predsednik te zemlje Milo Đukanović vodi politiku koja u tom trenutku ide njemu u korist, te dodaje da je nekada nacionalista, a nekada neko ko zastupa evropsku Crnu Goru.

Vasiljevićeva je podsetila da je Đukanović 1997. godine došao na čelo DPS-a uz podršku mitropolita Amfilohija, da je na izborima 1998. takođe imao podršku SPC i zahvaljujući kojoj je došao na vlast.

Podsetila je i da je vlada Crne Gore dala veliku donaciju SPC za izgradnju hrama SPC u Podgorici u kojem je sahranjen Amfilohije.

"Pritom imali smo i slavlja Đukanovića svaki put kada je Amfilohije nešto protiv Vučića rekao, imali ste i srpske nacionaliste u Beogradu koji su optuživali SPC u Crnoj Gori što 2006. godine nije jasno stala protiv proglašenja nezavisnosti Crne Gore. Mi sve vreme pričamo o odmetnutoj SPC u Crnoj Gori koja pomaže Đukanoviću", ukazuje Suzana Vasiljević i dodaje da danas Đukanović radi protiv SPC.

Na pitanje ko je predsednika Vučića savetovao da ne prisustvuje ustoličenju, Suzana Vasiljević je navela da je on tu odluku doneo sam jer nije želeo da njegovim prisustvom na bilo koji način bude pokvaren taj događaj.

"To je bio crkveni događaj, i što se nas tiče, tako je bilo do poslednjeg trenutka", zaključila je Suzana Vasiljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: