Uhapšeno osam osoba u Zaječaru; krijumčarili migrante

Služba MUP-a uhapsile su danas u Zaječaru osam osoba osumnjičenih da su kao organizovana kriminalna grupa krijumčarili ljude preko srpsko-bugarske granice.

Izvor: B92

Utorak, 14.09.2021.

16:44

Uhapšeno osam osoba u Zaječaru; krijumčarili migrante
Foto: Ilustracija: Happy Lenses/Shutterstock

Sumnja se da su uhapšeni M.M. (43), P.P. (33), V.T. (19), M.P. (33), R.S. (55), D.A. (48) i M.P. (58) pod vođstvom D.T. (43) od juna do avgusta ove godine na području Zaječara omogućili ilegalan prelazak granice za 36 osoba nepoznatog državljanstva i 12 državljanja Avganistana.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, grupa je za 300 evra po osobi migrante prevozila do Beograda u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja u zemlje Evropske unije.

Sumnja se da su novac međusobno delili u zavisnosti od uloge koje su imali.

Od osumnjičenih je oduzeto osam putničkih vozila, 2.250 evra, kao i veći broj mobilnih telefona. Oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: