"Komite" ponovo u akciji: Blokirali centar Cetinja, zahtevaju ostavke, policija oko manastira FOTO/VIDEO

Na Dvorskom trgu na Cetinju u nedelju je održan protest komita nezadovoljnih policijskom akcijom prošlog vikenda.

Izvor: B92

Nedelja, 12.09.2021.

18:00

Default images

Tada je sprečeno nasilje tokom ceremonije ustoličenja mitropolita Joanikija kojem je prisustvovao i patrijarh srpski Porfirije.

Oni tvrde da ih je policija proteklog vikenda "trovala suzavcima, tukla gumenim mecima, pendrecima i gađala šok bombama".

Zbog toga, kako su naveli u Belvederskom proglasu, pročitanom na mestu gde su demonstranti prošle nedelje postavili barikade, poručili su da neće pristati na navodna ponižavanja, obespravljenja, progon, brutalnu represiju i kršenja ustavom zagarantovanih prava. Oni su pozvali premijera Zdravka Krivokapića i vicepremijera Dritana Abazovića da podnesu ostavke i prihvate se odgovornosti za, kako su naveli, represiju i nezapamćeno nasilje nad svojim građanima.

Pozvali su i predstavnike bezbednosnog sektora da podnesu ostavke zbog navodne zloupotrebe policijskih i vojnih resursa protiv svojih građana, a u korist crkvene organizacije tuđe države.

Policija je zbog protesta postavila barikade u blizini Cetinjskog manastira. Zaštitna ograda postavljena je oko Biljarde.

Kako javljaju crnogorski mediji, na skupu su bili i predstavnici pojedinih opozicionih partija i pripadnici kanonski nepriznate takozvane Crnogorske pravoslavne crkve, među kojima i samozvani mitropolit Miraš Dedeić.

Demonstranti su nosili crnogorske zastave i zastave sa likom Krsta Popovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: