FILA: NADAM SE DA NECE OPTUZITI BILJANU PLAVSIC

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2001.

17:24

Default images
Advokat Toma Fila je u izjavi za B92 rekao da, prema njegovim saznanjima, Biljana Plavsic u Hagu boravi u funkciji svedoka tuzilastva i da ce biti smestena u, "nekom hotelu". "Zasto su tuzioci odabrali da s njom razgovaraju u Hagu a ne recimo u Banja Luci ne znam, no stoji i cinjenica da kada nekog pozovukao svedoka u Hag on moze vrlo lako da preraste u optuzenog.", rekao je Toma Fila dodavsi da "sto se tice raznih prica o braniocima, da li ce biti tim ili ne, ja sam cuo razna imena, uglavnom branioca koji su vec angazovani tamo. Medjutim, nju moze da brani samo advokat koji vec nije tamo angazovan. Pravilima Haskog tribunala zabranjuje se braniocu da ima vise od jednog predmeta. Ukoliko bi bila optuzena mogla bi da bira kog hoce advokata, cim dokaze da nema sredstava da ga placa, a ona to nema. Ukoliko bude optuzena, a ja se iskreno nadam da nece", naglasio je Toma Fila u izjavi za Radio B 92, i dodao da je "ruzno je praviti reklamu preko jedne tako divne osobe kao sto je ona".

Brat Biljane Plavsic, Zdravko, izjavio je agenciji SRNA da je ona stigla u Hag i da mu se nesto pre 14.00 casova javila telefonom. Prema njegovim recima, Plavsic nije mogla da saopsti gde je smestena, ali je rekla da ce mu se ponovo javiti. Isticuci da je zabrinut zbog svega sto se desava, pogotovo sto mnogo toga jos nije jasno, Zdravko Plavsic je rekao da je, ipak, "najvise zabrinut zbog autorskog clanka Koste Cavoskog "Svilen gajtan salje gazda", koji je objavio "Glas javnosti". "Cavoski je za Biljanu rekao sto niko ne bi rekao. Samo onaj ko je procitao taj tekst moze da shvati sta govorim i moze da shvati koliko je neistine taj covjek iznio" - rekao je Zdravko Plavsic, prenosi SRNA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: