Spaseno 100 migranata u pokušaju da pređu Lamanš

Oko 100 migranata spaseno je danas nedaleko od obale Kalea na severu Francuske, u pokušaju da pređu Lamanš, saopštile su lokalne francuske pomorske vlasti.

Izvor: Tanjug

Subota, 21.08.2021.

23:41

Spaseno 100 migranata u pokušaju da pređu Lamanš
Foto-ilustracija: EPA-EFE / HANNAH VALLACE BOVMAN HANDOUT HANDOUT

Nije navedeno odakle su ti migranti došli, a francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je ovog meseca da postoji rizik da će migrantski talas pogoditi Evropu iz Avganistana, nakon što su talibani preuzeli vlast, i izjasnio se protiv neregulisanih tokova izbeglica iz te zemlje, prenosi Rojters.

Ministri unutrašnjih poslova zemalja EU zahtevaju održavanje posebnog samita o izbeglicama iz Avganistana, a za sada bi trebalo da budu primljeni samo oni koji su posebno ugroženi zbog saradnje sa zapadnim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: