Predsednik pobegao s četiri automobila puna para? Novac ugurali i u helikopter

Predsednik Avganistana Ašraf Gani koji je pobegao iz Kabula, navodno u Tadžikistan, otišao je s pratnjom automobila krcatih novcem, tvrde iz ruske ambasade.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.08.2021.

11:40

Predsednik pobegao s četiri automobila puna para? Novac ugurali i u helikopter
EPA-EFE/HEDAYATULLAH AMID

"Četiri automobila bila su krcata novcem, a deo novca su pokušali i da uguraju u helikopter, ali nisu uspeli sve da porpaju, tako da je deo novca ostavljen", izjavio je portparol ruske diplomatske misije u Avganistanu Nikita Išenko za Sputnjik internešenel.

Ta njegova izjava dolazi nakon one koju je dao specijalni ruski izaslanik za Avganistan Zamir Kabulov, koji je novinarima rekao da je pad Kabula bio neočekivan, kao i da su Rusija i mnoge druge zemlje precenile avganistansku vojsku.

Zvaničan stav Rusije je, podsetimo, da neće žuriti sa priznavanjem talibanskog režima. Moskva smatra da bi Savet bezbednosti UN trebalo da inicira sve dalje korake po tom pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: