Poljaci proterani iz Hrvatske – burna noć u Zagrebu, objavljeni snimci VIDEO

Navijači Dinama i poljske Legije učestvovali su u utorak kasno uveče u masovnoj tuči u zagrebačkom kvartu Dubrava.

Izvor: Jutarnji list

Sreda, 04.08.2021.

11:02

Default images

Najmanje jedna osoba teško je povređena, a kako prenose mediji, reč je poljskom državljaninu koji je primljen u KBC Zagreb sa prelomom butne kosti.

Potuklo se oko 200 navijača, a prema prvim informacijama, tukli su se palicama, gađali pepeljarama, čašama, kamenjem. Letele su i baklje.

Prema pisanju medija i izjavama svedoka, navijači su imali letve, palice, uzimali su stolice sa terasa kafića i gađali njima jedni druge. Manja se grupa sukobila na jednom od obližnjih parkirališta i jedni su na druge bacali baklje, a zatim i kamenje. "Tuča je izbila u 21.30, a učestvovalo je oko 200 navijača", potvrdila je Policijska uprava Zagreba.

Policija još uvek skuplja podatke o broju stradalih u žestokim navijačkim sukobima, ali i o eventualnim prekršajnim i kaznenim postupcima koje će pokrenuti.

Prema prvim informacijama napravljena je šteta u pet ugostiteljskih objekata i oštećena su tri automobila.

Takođe, kako prenose mediji, više desetina poljskih navijača zagrebačka policija je pokupila s mesta događaja.

Navijači su najprije odvezeni na parking ispred jednog tržnog centra gde su ih držali jedno vreme, a nakon toga su odvezeni na granični prelaz Bregana odakle su napustili državu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: