Buknulo žarište zbog fešte: Skoro 500 zaraženih

U SAD je jedna letnja fešta uzrok zaraze koronavirusom 469 ljudi, a većina od njih su vakcinisani, piše nemački magazin „Špigel“.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.08.2021.

10:05

Buknulo žarište zbog fešte: Skoro 500 zaraženih
Foto: Depositphotos/Anna_Om

Vlasti u Masačusetsu su navele da je inficirano 469 lica, od kojih je 346 bilo vakcinisano. Četiri vakcinisana lica morala su zbog kovid 19 biti i hospitalizovana.

"Do sada je nauka polazila od toga da se infekcija kod vakcinisanih jasno manje širi nego kod nevakcinisanih, pre svega da se ne prenosi na vakcinisane“, rekao je za „Špigel“ Hajo Zeb, šef Odeljenja za prevenciju i evaluaciju Instituta za prevenciju i epidemiologu u Bremenu.

Ovaj slučaj, prema njegovim rečima, pokazuje da okupljanja bez mera predostrožnosti nisu bezbedna. Prema njegovim rečima, ne postoji povod za paniku, jer je zaražavanje vakcinisanih ređe, i vakcina i dalje ostaje najefektivnije sredstvo u borbi protiv korone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: