Polubrat Osame bin Ladena prodaje kuću. Cena? Sitnica

Polubrat nekadašnjeg vođe terorističke mreže Al Kaida Osame bin Ladena, Ibrahim bin Laden, stavio je na prodaju svoju luksuznu kuću u Los Anđelesu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.08.2021.

08:10

Polubrat Osame bin Ladena prodaje kuću. Cena? Sitnica
EPA-EFE/ SHAWN THEW

Kako se navodi, objekat se prodaje po ceni od 28 miliona dolara, nakon što je bila prazna 20 godina, od terorističkih napada u SAD 11. septembra 2001.

Podignuta 1931. godine, vila se nalazi na zemljištu veličine od skoro jednog hektara, a ima 660 kvadratnih metara sa sedam soba i pet kupatila, preneo je "Dejli mejl". Ibrahim bin Laden kupio je vilu napravljenu u mediteranskom stilu 1983. godine za 1.653.000 dolara.

Danas bi tu istu kuću platio 5,5 miliona dolara, zbog inflacije od 38 odsto, dodaje se u tekstu.

Napravljena od betonskih zidova i obojena u roze, kuća i ceo posed se nalazi nekoliko blokova od poznatog hotela "Bel er". U neposrednom komšilulku se nalaze dve najveće vile, izraelskog preduzetnika Benija Alagema i tajkuna Džefrija Kaplana.

Ibrahim bin Laden bio je na odmoru van SAD tokom terorističkih napada i nikada se nije vratio u SAD zbog negativne slike koja se stvorila oko njegovog prezimena. Osama bin Laden, koga su SAD označile kao glavnog organizatora napada na Njujork i Pentagon, ubijen je 2. maja 2011. godine u terorističkom kompleksu u Abotabadu, u Pakistanu, podseća se u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: