Velika Britanija počinje sa davanjem treće doze od septembra

Britanska vlada će početi da nudi treće, buster doze građanima početkom septembra, a za tu svrhu obezbeđeno je 32 miliona doza.

Izvor: B92

Nedelja, 01.08.2021.

23:56

Velika Britanija počinje sa davanjem treće doze od septembra
EPA-EFE/ATEF SAFADI

Vlada planira da distribuira blizu 2,5 miliona doza nedeljno, a u toj akciji oko 2.000 apoteka će pomoći sa ispunjavanjem cilja, preneo je britanski "Telegraf".

Usled bojazni da bi efikasnost vakcina mogla da počne da opada, ministri planiraju da ispune cilj uz pomoć apoteka, koji će biti glavne u distribuciji doza, dok se zdravstveni radnici budu fokusirali na pacijente koji čekaju na ostale vrste lečenja.

Svim stanovnicima starijima od 50 godina, kao i imunokompromitovanim osobama, biće ponuđena treća doza.

Kampanja bi trebalo da počne 6. septembra, pa bi sve moglo da se završi do početka decembra, ukoliko sve ide po planu, dodaje "Telegraf".

Vlada se nada da će se kampanja davanja buster doze okončati bar dve nedelje pre Božića po Gregorijanskom kalendaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: