Amerika otpušta 182 službenika diplomatskih misija u Rusiji

Zbog zabrane zapošljavanja stranih radnika, Sjedinjene Američke Države primorane su da otpuste 182 lokalna službenika američkih diplomatskih misija.

Izvor: B92

Petak, 30.07.2021.

22:16

Amerika otpušta 182 službenika diplomatskih misija u Rusiji
Ilustracija: Depositphotos/ AntonMatyukha

"Te neugodne mere ozbiljno će se odraziti na rad naših misija, što potencijalno uključuje i bezbednost naših službenika, kao i mogućnosti za diplomatske kontakte sa ruskim vlastima", rekao je šef američke diplomatije.

Uprkos ograničenjima, Vašington teži predvidljivim i stabilnim odnosima sa Moskvom, poručio je Blinken. "Iako žalimo zbog postupaka vlade Rusije koji su nas primorali da smanjimo naše usluge i operacije, SAD nastavljaju da teže predvidljivim i stabilnim odnosima sa Rusijom", rekao je Blinken, prenela je pres-služba Stejt departmenta. Podsetimo, kao odgovor na sankcije Rusija je unela SAD na spisak neprijateljskih zemalja i zabranila američkim diplomatskim predstavništvima zapošljavanje Rusa i građana trećih zemalja. Do 1. avgusta ambasada SAD u Rusiji bi trebalo da uskladi broj svog osoblja sa novim zahtevima. Kako je rekao ambasador SAD u Rusiji Džon Salivan američka ambasada od 1. avgusta neće moći da pruža konzularne usluge u punom obimu zbog zahteva ruske strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: