U Nemačkoj se prevrnuo autobus - Studenti iz Srbije sa lakšim povredama, najteže povređeni vozači VIDEO/FOTO

U teškoj saobraćajnoj nesreći prevrnuo se autobus iz Srbije koji je iz Beograda preko Berlina išao za Stokholm.

Izvor: B92

Petak, 30.07.2021.

15:15

U Nemačkoj se prevrnuo autobus - Studenti iz Srbije sa lakšim povredama, najteže povređeni vozači VIDEO/FOTO
Foto: Depositphotos / Chalabala

Povređeno je 19 putnika.

Autobus se prevrnuo na nemačkom auto-putu A13 između Štakova i Frajvalda, u smeru ka Berlinu.

Kako javlja nemački Bild, više od 70 spasilačkih vozila i šest helikoptera učestvuju u izvlačenju povređenih.

U autobusu se nalazilo i sedam državljana Srbije, preneo je Bild. Od 34 putnika, 19 je povređeno.

Oni su, kako javljaju mediji raspoređeni u nekoliko bolnica, pa je komunikacija sa njima otežana.

Prema informacijama iz nemačkih izvora, najteže su povređeni vozači autobusa. Iz policije navode i da je devetoro teže povređenih helikopterom prevezeno u bolnice u Kotbusu i Berlinu.

"Šest spasilačkih helikoptera, 30 spasilačkih vozila i 12 kola hitne pomoći dežuraju. Osim toga, stiglo je vatrogasno društvo sa 22 vozila. Auto-put je zatvoren u oba smera", piše nemački Bild.

Autobus je, prema nepotvrđenim informacijama, sleteo s puta i prevrnuo se u pokušaju da skrene i da se parkira. Kako je rekao Ralf Meijer, portparol policije, autobus je išao iz Beograda do Stokholma, kroz Berlin, i da je u njemu bilo dosta internacionalinih putnika. Među njima je dvoje Izraelaca, jedan Šveđanin i sedmoro Srba.

Nemačka: Povređeni studenti iz Srbije, niko nije životno ugrožen

U udesu autobusa u Nemačkoj povređeno je sedam studenata iz Srbije, i niko od njih nije u životnoj opasnosti, ali su smešteni u bolnicu radi daljih pregleda i eventualnih intervencija, rečeno je Tanjugu u Ambasadi Srbije u Berlinu. Na autoputu Drezden - Berlin danas je došlo do izletanja autobusa iz saobraćajne trake jednog nemackog prevoznika i prevrtanja, pri čemu je povređeno sedam studenata iz Srbije koji su putovali u Berlin, u okviru projekta "Code Viking". "Niko od povređenih nije u životnoj opasnosti i smešteni su u bolnicu radi daljih pregleda i eventualnih intervencija", kažu u Ambasadi Srbije. Dodaju da su se obratili i nemačkoj policiji kako bi dobili detaljnija obaveštenja o udesu. "Ambasada će povređenima pružiti svaku vrstu pomoći", dodaju u Ambasadi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: