Kako sprečiti zlostavljanje devojčica? VIDEO

Seksualno zlostavljanje jedna je od najtežih i najkompleksnijih formi nasilja koje ostavlja ozbiljne zdravstvene, psihološke, socijalne i razvojne posledice.

Izvor: B92, Prva

Petak, 30.07.2021.

13:05

Kako sprečiti zlostavljanje devojčica? VIDEO
Foto: TV Prva

Prema dostupnim podacima UNICEF-a, najmanje 120 miliona devojčica uzrasta od 10 do 18 godina bilo je primorano da ima seksualni odnos ili da učestvuje u aktivnostima neprimerenog seksualnog sadržaja.

Andrijana Radoičić Nedeljković iz nevladine organizacije Atina kazala je za TV Prva da su devojčice i žene češće žrtve ovog krivičnog dela.

"Kako se ovome može stati na put? Jedan od odgovora je prevencija, ali i poštovanje žrtava i strožije kaznena politika", kazala je Radoičić Nedeljković za TV Prva i navela da žrtve uglavnom dolaze iz siromašnih zajednica.

Ana Toskić Cvetinović iz organizacije "Partneri Srbija" kazala je da društve mreže predstavljaju ozbiljan problem.

"Živimo u onlajn sferi... Ukoliko se pravo na privatnost povredi u onlajn sferi, to ostane trajno. Informacija da je neko žrtva biće stalno dostupna", ističe Toskić Cvetinović i naveo da se mreže koriste za vrbovanja žrtava.

Opširnije pogledajte u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: