"Bogami, ostajem ovde"

Jedina srpska povratnica u Đakovici Dragica Gašić kaže da će ostati u svom stanu u tom mestu na KiM iako je naišla na neprijateljstvo stanovnika i vlasti.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.07.2021.

08:22

Foto: Kancelarija za KiM/Ivan Raduloviæ

Prvih dana nakon povratka naišla je na neprijateljstvo - 11 kosovskih nevladinih organizacija tražilo je da se preduzumu zakonske mere i da se Gašić što pre iseli, a potom su je vređale komšije Albanci, kamenovali joj zgradu, u prodvanici nisu hteli da joj prodaju namirnice, a nedavno joj je opljačkan i stan.

"Ja, bogami, ostajem ovde. Ovo je moj stan, moj dom, i nemam nameru da se selim, bez obzira na sva zastrašivanja i zlodela koja su mi učinili", rekla je Gašić za "Danas".

Gašić je podsetila da joj je opljačkan stan i ukradena sigurnosna kamera, ruter za internet ali i sredstva za higijenu, prašak za veš i lekovi, a frižider i zamrzivač su joj ispražnjeni.

"Bez insulina ne mogu da živim. Juče je došla doktorka iz Goraždevca i donela mi lekove i insulin, za ostalo ću se nekako snaći", kazala je ona.

Kosovska policija još nije uhvatila pljačkaše, a zbog pretnji koje je dobijala, uključujući i noćna kucanja na vrata uz poruke da će je zaklati, Gašić je dobila policijsku pratnju.

"Oni su ispred zgrade, čuvaju ulaz jer su mi mnogi dolazili na vrata, kucali i svašta pisali po njima. Međutim, kad odem kod sestre na selo, policija nije tu i tako su pljačkaši uspeli da uđu. Juče sam kupila polovna vrata jer ona prethodna nisu mogla da se zatvore. Blindirana mi i dalje ne daju da postavim", navela je ona.

"Danas" piše da komšije nemaju želju da komuniciraju s njom, a da se u Đakovicu vratila jer želi da u svom stanu provede penzionerske dane.

Iz Đakovice je otišla za vreme rata 1999. i sa svojim maloletnim sinovima se nasilila u Smederevskoj Palanci.

Odlazila je u rodni grad nekoliko puta u prethodnih par godina kako bi posetila bolesnog oca, ali se, kako je rekla, sa ovolikom količinom mržnje susrela tek kada se 9. juna vratila za stalno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: