Rusija o približavanju NATO snaga: To zahteva mere

Približavanje NATO-a ruskim granicama obavezuje Rusiju da preduzme mere kako bi osigurala svoju bezbednost, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 29.07.2021.

12:46

Rusija o približavanju NATO snaga: To zahteva mere
Foto: Depositphotos/RailwayFX

To je izjavio komentarišući vojne vežbe "Agile spirit 2021" koje su počele u Gruziji.

Peskov je istakao da je to još jedna potvrda da se NATO sa svojom vojnom infrastrukturom nalazi oko granica Rusije i „ne samo oko naših granica, već se dodiruje sa našim granicama“.

„Ovo je, naravno, tema koju vrlo pažljivo moramo da pratimo i, što je najvažnije, to nas, naravno, obavezuje da preduzimamo mere za osiguravanje naše bezbednosti. O tome je više puta govorio i predsednik i ministar odbrane i naši predstavnici na najrazličitijim nivoima“, rekao je Peskov.

Portparol je dodao da je za Rusiju bitno da vojne vežbe u Gruziji nemaju prikrivene scenarije dejstava protiv Rusije.

Takođe je primetio da se scenariji vežbi izrađuju u NATO-u i da ta organizacija ne krije ko je za njih protivnik, rekao je Peskov komentarišući učešće Azerbejdžana u ovim vežbama.

Peskov je takođe primetio da je Azerbejdžan suverena država i da Rusija ceni partnerske odnose sa njima.

U Gruziji su u utorak počele multinacionalne vojne vežbe „Agile spirit“ na kojima učestvuje više od 2500 vojnika iz 15 zemalja i partnera NATO-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: