Rusija i SAD bez dogovora

Rusija i SAD nisu postigle dogovor o isporučivanju građana koji su povezani sa sajberkriminalom, izjavio je danas Sergej Rjabkov.

Izvor: B92

Sreda, 28.07.2021.

22:09

Rusija i SAD bez dogovora
Ilustracija: Shutterstock/ Evgenil Emelianov

"Ne isporučujemo ruske državljane. Ovo je jasan stav kojeg se držimo. Što se tiče isporučivanja tuđih državljana, nemamo sporazum sa SAD ni o tome. Nema takve prakse, naravno. Treba da se prvo pozabavimo povratkom naših državljana koji služe kazne posle nezakonitih presuda", izjavio je Rjabkov, a preneo TAS S.

Prema njegovim rečima, da su SAD "želele da razjasne situaciju" i da su bile spremne na obostrano poštovanje i konstruktivnost, mogao je da se koristi sporazum Rusije i SAD o Zajedničkoj pomoći po kriminalnim pitanjima, iz 1999. godine.

"Potrebni su nam regularni zahtevi i regularne metode procesuiranja ovih informacija, umesto objavljivanja laži u medijima koje privlače mnogo pažnje", dodao je Rjabkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: