SAD uvele sankcije za osam sirijskih zatvora i pet zvaničnika

Američko Ministarstvo finansija saopštilo je danas da je uvelo sankcije protiv osam sirijskih zatvora kojima upravlja obaveštajni aparat sirijskog predsednika.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.07.2021.

19:24

SAD uvele sankcije za osam sirijskih zatvora i pet zvaničnika
Ilustracija: Shutterstock/donfiore

Sankcije su uvedene i za pet zvaničnika koji kontrolišu te institucije u kojima je došlo do kršenja ljudskih prava.

Ministarstvo finansija takođe je uvelo sankcije sirijskoj oružanoj grupi "Ahrar al-Šarkija", koja deluje na severu zemlje, zbog zlostavljanja civila, kao i dvojici vođa grupe, navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Rojters.

"Današnje odluke promovišu odgovornost za zloupotrebe koje su počinjene nad sirijskim narodom i uskraćuju pristup međunarodnom finansijskom sistemu", rekla je direktorka kancelarije za kontrolu strane imovine (OFAC) Andrea Gacki.

Ona je dodala da ove odluke potvrđuju snažnu posvećenost Sjedinjenih Američkih Država borbi protiv kršenja ljudskih prava u Siriji, bez obzira na počinioca, uz obrazloženje da su zatvori "bili mesta kršenja ljudskih prava nad političkim zatvorenicima i drugim pritvorenicima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: