SAD rade na sankcijama protiv Belorusije

SAD će nastaviti da rade na novim sankcijama protiv Belorusije i planiraju da ih najave tokom narednih nekoliko nedelja, javlja TASS.

Izvor: B92

Sreda, 28.07.2021.

11:16

SAD rade na sankcijama protiv Belorusije
Foto: EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN

Ova agencija poziva se na izvor upoznat sa detaljima posete beloruske opozicionarke Svetlane Tihanovskaje Vašingtonu.

"Nisu joj data obećanja, niti rokovi, jer SAD rade na sankcijama bez obzira na njenu posetu", rekao je izvor i dodao da će nove sankcije verovatno biti najavljene tokom narednih nekoliko nedelja.

Ranije je Tihanovskaja tokom sastanka sa beloruskom zajednicom u Njujorku rekla da je tražila proširenje sankcija protiv Minska na sastanku u Vašingtonu prošle nedelje.

Beloruska opozicionarka boravi u SAD od 18. jula, prošle nedelje sastala se sa američkom državnom podsekretarkom za politička pitanja Viktorijom Nuland, a Stejt department je saopštio da je američki državni sekretar Entoni Blinken bio prisutan tokom dela sastanka.

Tihanovskaja je takodje imala odvojeni sastanak sa američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: