Amerika konačno shvatila: "Razum pobedio"

Rusija je na čelu spiska zemalja sa čije se teritorije izvode sajber napadi protiv SAD, ali Vašington ne smatra da su ruske vlasti umešane u to.

Izvor: Sputnik

Utorak, 27.07.2021.

20:42

Amerika konačno shvatila:
Ilustracija: Depositphotos/ AntonMatyukha

To je danas izjavio zamenik pomoćnika državnog tužioca SAD Ričard Dauning.

Ruski senator Vladimir Džabarov rekao je da je to dobar signal. "Bez sumnje, Rusija zauzima prvo mesto na toj listi. Ne bih tvrdio da iza tih napada stoji vlada Rusije, ali mi zaista smatramo da ruske vlasti ne čine ono što bi mogle da to zaustave", rekao je Dauning u američkom Senatu. Takođe je dodao da poslednjih meseci nije primećeno da se značajno smanjila aktivnost sajber prestupnika. Prema rečima prvog zamenika predsednika komiteta Saveta federacije za međunarodne poslove Vladimira Džabarova, saopštenje američkog Ministarstva pravde je dobar signal.

"Kod američke strane je konačno trijumfovao razum. Ta izjava je dobar signal koji ukazuje na to da će naše zemlje udružiti napore radi borbe sa tim problemom i da će konačno stručnjaci početi sa zajedničkim radom", rekao je Džabarov. On je istakao da su u Americi, očigledno, konačno shvatili da Rusija nema razloga da "onesposobljava nekakva američka postrojenja za preradu mesa i mleka".

"Time se bave hakeri, huligani, i kao što je više puta govorio naš predsednik, Rusija i SAD bi trebalo da se bore protiv toga zajedno", istakao je Džabarov. Zapad je više puta optuživao Rusiju za mešanje u unutrašnje poslove i za sajber napade. Rusija je sve optužbe odbacila, navodeći da zapadne zemlje nemaju nikakve dokaze. Moskva je takođe saopštila da je spremna na dijalog o sajber bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: