Dodikova "osveta" uspela – otkazana sednica

Današnja 23. sednica Zastupničkog doma Skupštine Bosne i Hercegovine otkazana je zbog nedolaska političara iz entiteta Republika Srpska.

Izvor: klix.ba

Utorak, 27.07.2021.

11:38

Dodikova
Shutterstock/BalkansCat

Oni su odlučili da bojkotuju rad institucija BiH zbog donošenja Zakona o negiranju genocida odlučili bojkotovati rad institucija BiH.

Ovu informaciju medijima potvrdio je Predrag Kojović (Naša stranka) koji se obratio posle proširene sednice Kolegijuma koja je prethodila, prenosi portal Kliks.

"Upravo je završena proširena sednica Kolegijuma Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i donesena je odluka da se današnja sednica otkaže. Nova će biti zakazana početkom septembra. Ustav BiH predviđa ovakve situacije i sadrži ceo skup odredbi pod nazivom obavezujuće participacije koja bi omogućila održavanje sednice ukoliko je većina prisutna. Ovo naglašavam jer je odluka Kolegijuma političkog, a ne poslovničkog karaktera kako bi se dalo vreme da se prevaziđu krize koje su izazvale stranke iz RS-a", rekao je Kojović.

Podsećanja radi, parlamentarne stranke sa sedištem u Republici Srpskoj imale su sastanak povodom odluke Incka da nametne dopunu Zakona u vezi sa zabranom i kažnjavanjem negiranja genocida. Tada je doneseno pet zaključaka, među kojima je i onaj o bojkotu srpskih predstavnika u radu institucija BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: