"Dogovor parlamentarne većine je moguć"

Dogovor parlamentarne većine o rešenju trenutne političke krize u Crnoj Gori je moguć, ocenio je danas lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.07.2021.

20:11

Ilsutracija: Deposit photos/Anton_Sokolov

On je rekao da su protesti koje za septembar najavljuju lideri Demokratskog fronta (DF) legitimni, ali da, ipak, umesto protesta, kao rešenje vidi smenjivanje onih protiv kojih se protestuje.

"Naše potpuno zalaganje je da parlamentarna većina u komunikaciji sa Vladom dođe do rešenja. Ima niz načina na koje se može rešiti trenutna parlamentarna kriza, a jedan je od poslednjih, kada već pregovori ne daju rešenje, to što je najavio DF - protesti”, naveo je Joković.

Apsurd je, kako je kazao, da predstavnici koalicije koja je dobila najviše poverenja građana na izborima, nisu u Vladi.

„Ono što je bitno u pregovorima jeste zaključak svih da je potrebno menjati Vladu, rekonstrukcijom ili novom vladom, iskristalisale su se te dve opcije“, rekao je Joković.

Joković se, kako prenosi RTCG, osvrnuo i na izjavu predsednika Vlade Zdravka Krivokapića, koji je kazao da se nada da će na toj poziciji biti do 2024. godine.

"To neće zavisiti od premijera i njegovog nadanja, na nas niko ne može vršiti uticaj, želimo saslušati naše partnere, ali najviše želimo slušati građane i upravljati se prema njihovim željama i težnjama", kazao je Joković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: