Srbi u Republici Srpskoj peticijom protiv Incka

Savetnik Milorada Dodika, Radovan Kovačević izjavio je danas da je veliki broj građana Republike Srpske koji žele da potpišu peticiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.07.2021.

11:36

Srbi u Republici Srpskoj peticijom protiv Incka
EPA-EFE/ SRDJAN SUKI

Peticija je o neprihvatanju odluke odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o dopuni Krivičnog zakona kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocid.

"Primetili smo u lokalnim zajednicama u kojim je krenulo potpisivanje da je velika zainterosvanost građana, da skoro niko nije prošao pored štanda na kojem je organizovano prikupljanje potpisa, a da nije potpisao peticiju", rekao je Kovačević za Tanjug.

On je dodao da je potpisivanje peticije počelo za vikend, a da se od danas očekuje i još više potpisa građana.

Kovačević je istakao i da se javlja veliki broj ljudi iz dijaspore poreklom iz RS, kao i ogroman broj državljana Srbije koji žele da potpišu peticiju.

Zato će, kaže, biti pokrenuta i onalajn peticija, kako bi svi iz dijaspore mogli da daju svoj potpis.

"Po ovom pitanju smo svi kao jedan, i ponovo ćemo pokazati da u je srpski narod u najtežim trenucima jedinstven", rekao je Kovačević.

Potpisivanje peticije počelo je u subotu u Banjaluci, Bijeljini i Doboju, a pokrenuo ju je i prvi potpisao srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: