Kadrovske promene u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj; Otac Gojko se oprostio od svojih parohijana

Cetinjski sveštenici Gojko Perović, Obren Jovanović i Anđelko Boričić oprostili su se danas od svojih parohijana radi odlaska na druge dužnosti.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.07.2021.

18:59

Kadrovske promene u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj; Otac Gojko se oprostio od svojih parohijana
Depositphotos/Eillen_1981

Cetinjski sveštenici su se oprostili na liturgiji koju je u Cetinjskom manastiru služio mitropolit Joanikije.

Kako je saopšeno na portalu Mitropolije crnogorsko-primorske, otac Obren, koji je bio i sekretar Mitropolije crnogorsko-primorske, novi je arhijerejski namesnik hercegnovski, otac Gojko će biti sveštenik pri podgoričkoj Crkvi Svetog Ðorđa pod Goricom, dok će otac Anđelko Boričić biti u svešteničkoj službi u Gornjo-grbaljskoj parohiji.

Gojku, Obrenu i Anđelku mitropolit je zahvalio na "ljubavi i trudu" koji su uložili u svoje parohije tokom njihovog višegodišnjeg života i služenja na Cetinju.

Mitropolit je oce Obrena i Gojka darivao sa po jednim krstom mitropolita Amfilohija i novim svešteničkim odeždema. Joanikije je u besedi rekao da su oci Gojko i Obren zatražili da idu na nove dužnosti, što je on uvažio.

Rekao je i da su pomenuti oci mnogo učinili na Cetinju, a prelasci na nove dužnosti su "sastavni deo dinamike crkvenog života, i ona je spasonosna".

Rekao je i da ni malo ne sumnja da će oci, kao što su bili verni saradnici blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, biti i njegovi verni saradnici.

Mitropolit se odvojeno zahvalio i ocu Anđelku Boričiću koji je 11 godina proveo u Cetinjskom manastiru i uzrastao uz mitrpolita Amfilohija, a kao uspomenu na službu u Cetinju, Joanikije da je darivao ikonom Presvete Bogorodice Filermose i svešteničkom odeždom.

Predsednik Crkvne opštine Cetinje Rajko Radusinovć je opraaštajući se od trojce sveštenika rekao da će njima imena biti zlatnim slovima upisana u almanah crkvenog života na Cetinju. Novi cetinski parosi su oci Ostoja Knežević iz Nikšića, Igor Peškan i Dušan Bigović, a otac Pavle Pajić će biti novi saradnik mitropolita Joanikija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: