U Budvi sklopljen prvi istopolni brak u Crnoj Gori

U Opštini Budva sklopljen je prvi istopolni brak u Crnoj Gori.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.07.2021.

14:35

U Budvi sklopljen prvi istopolni brak u Crnoj Gori
Shutterstock/Suthiporn Hanchana

Sekretar za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić rekla je za Vijesti da je reč o dve mlade žene poreklom sa Balkana koje žive i rade u inostranstvu.

Jelušić je objasnila da su se one obratile Sekretarijatu za lokalnu samoupravu odmah po stupanju na snagu Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, 15. jula, a da je opština preduzela neophodne korake kako bi se zakon i svi podzakonski akti u vezi s snjim mogli nesmetano primenjivati.

"Obezbedili smo registar partnerstava, propisani izvod iz registra koji se uručuje partnerima odmah po zaključivanju partnerstva, kao i prisustvo odbornika u skladu sa pomenutim Zakonom", rekla je Jelušić.

Dodala je da su u toku ceremonije, koja je upriličena u zgradi Opštine Budva, partnerima predočena prava i obaveze u skladu sa Zakonom, a da je rečima Duška Radovića o ljubavi i zajedničkom životu objašnjeno i ono što nije obuhvaćeno zakonom.

"Raduje nas što smo bili u prilici da prvi primenimo Zakon o životnom partnerstvu i želimo sreću i puno ljubavi partnerkama u zajedničkom životu," poručila je Vukotić Jelušić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: