Ko je platio novčanu kaznu za Rista Jovanovića?

Podgoričanin Risto Jovanović koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu zbog "izazivanja razdora i netrpeljivosti", prihvatio je novčanu kaznu od 6.700 evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2021.

11:40

Ko je platio novčanu kaznu za Rista Jovanovića?
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Takođe, kazna mu je i zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju na pet godina, u zamenu za šest meseci zatvora, na koliko je prethodno osuđen. Jovanovićeva supruga Teodora je kazala za Dan je porodica juče platila kaznu.

Komentarišući odluku suda ocenila je da se "od njih drugo nije moglo ni očekivati", te da nisu ni očekivali da će biti oslobodjen optužbi koje nisu tačne.

Sud je u odluci naveo da je Risto Jovanović imao nameru da izazove razdor i netrpeljivost izmedju etničkih zajednica tokom proslave Vidovdana na Gazimestanu.

Demokratski front ponudio je juče da plati kauciju Jovanoviću, dok je Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da su se stekli uslovi da se on vrati u Crnu Goru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: