Čanak u Severnoj Makedoniji, danas sa Zaevom

Predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka u utorak je u Skoplju primio predsednik Sobranja Severne Makedonije Talat Džaferi.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2021.

10:22

Čanak u Severnoj Makedoniji, danas sa Zaevom
Foto: TV Prva

"Mnogo se može naučiti od ljudi koje more iste muke kao i nas", napisao je Čanak na Tviteru po završetku dvočasovnog sastanka.

Predsednika LSV danas će primiti premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, navodi se u saopštenju Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Pre jučerašnjeg sastanka, Čanak je posetio Zebrnjak, gde se nalazi Spomen-kosturnica poginulih srpskih vojnika 1912. godine.

Reč je o spomeniku velikoj pobedi nad Turcima kod Kumanova, kada su se rame uz rame borile za slobodu srpska, crnogorska, bugarska i grčka vojska.
Spomenik je miniran i srušen 1942. godine

"Obećavana je restauracija, ali ništa za sada", konstatovao je Čanak na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: