Hrvatska uvodi nove mere protiv koronavirusa VIDEO

Premijer Hrvatske Andrej Plenković osvrnuo se danas na epidemiološku situaciju u toj zemlji tokom sednice Vlade.

Izvor: Veèernji list

Četvrtak, 22.07.2021.

09:30

Hrvatska uvodi nove mere protiv koronavirusa VIDEO
Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

"Videli ste da smo posle jako dobrih devet nedelja, imali stagnaciju, sada imamo prvi put jedan osetni porast. Brojevi su trocifreni. Trebalo bi da budemo oprezni s obzirom na turističku sezonu. Uočljivo je da su najveći broj u četiri dalmatinske županije i zbog toga će Stožer uvesti nove epidemiološke mere", kazao je Plenković.

"Bližimo se ukupnom broju od 48 odsto vakcinisanih odraslih osoba. Pozivam sve da se vakcinišu oni koji imaju strahove, vakcina ima u izobilju. Ono što je važno je da od ljudi koji su završili na bolničkom lečenju, od 100 odsto, njih 94 odsto nije bilo imunizovano, to je izrazito važno. Onaj ko se ne vakciniše stavlja sebe u rizik, a taj rizik može da se završi fatalno", kazao je.

Hrvatski premijer je poručio da bi građani ttrebalo da se "vakcinišu sada".

"Ne čekajmo jesen", poručio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: