Četvrti talas krajem avgusta - lekari dobili naređenje? VIDEO

Prethodnih dana se moglo čuti da je lekarima koji rade u beogradskim bolnicama naloženo da svoje godišnje odmore iskoriste do 15. avgusta.

Izvor: B92, Prva TV

Sreda, 21.07.2021.

20:36

Četvrti talas krajem avgusta - lekari dobili naređenje? VIDEO
Foto: Printskrin/Prva TV

Navodno to im je naloženo kako bi mogli da budu na raspolaganju za eventualnu preraspodelu po bolnicama u kovid sistemu.

Ovih dana, epidemiolozi procenjuju da bi, upravo krajem avgusta, u Srbiju mogao da stigne novi, četvrti po redu talas koronavirusa.

Bez obzira na takve prognoze, nadležni poručuju da nema mesta panici.

Kako se poslednjih dana u medijima spekuliše da će krajem leta, kada u Srbiju stigne novi talas koronavirusa doći do naglog skoka novozaraženih, kao i da od delta soja mogu teško da obole i vakcinisani, pitanje koje se nameće jeste - da li smo spremni za sve ono što nas, prema nekim prognozama, čeka.

Poslednji podaci govore da smo, nažalost, i dalje daleko od sticanja kolektivnog imuniteta, jer je do 13. jula obe doze vakcine primilo svega 49 odsto punoletnog stanovništva u Srbiji.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: