Niko ne zna odakle je stigao

Novi sistem protivvazdušne odbrane aktiviran je na aerodromu u Kabulu, saopštio je portparol uprave policije Avganistana Adžmal Omar Šinvari.

Izvor: Sputnjik

Nedelja, 11.07.2021.

16:28

Niko ne zna odakle je stigao
Shutterstock/ovbelov

"Mogu reći da je novi sistem PVO aktiviran prethodne noći", rekao je Šinvari, javlja avganistanska televizija​​​​​​​ Ariana News.

On je saopštio da je jedna "strana država isporučila sistem", dodavši da je on "dokazao svoju efikasnost protiv raketa i drugih granata".

Juče su Ministarstva odbrane i policije najavila da će aerodrom dobiti novi sistem PVO, ali nisu naveli poreklo sistema.

U Avganistanu je u toku sukob između vladinih snaga i militanata radikalnog pokreta "Taliban" koji su zauzeli značajne teritorije u ruralnim oblastima i pokrenuli ofanzivu na velike gradove. Eskalacija raste u svetlu obećanja Sjedinjenih Američkih Država da će povući sve trupe iz zemlje do 11. septembra.

Neki avganistanski vojnici povlače se na teritoriju Tadžikistana. Dušanbe je zatražio od saveznika u ODKB-u da pomognu u borbi sa izazovima u Avganistanu i zajedničkim naporima pojačaju južnu granicu zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: