Albanci pretukli srpskog dečaka: Otkinuli mu krst koji je nosio oko vrata; u modricama prevezen u bolnicu

Trinaestogodišnjeg dečaka Nikolu Perića večeras je u selu Gojbulja nadomak Vučitrna pretukla grupa Albanaca.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.07.2021.

22:05

Albanci pretukli srpskog dečaka: Otkinuli mu krst koji je nosio oko vrata; u modricama prevezen u bolnicu
Depositphotos/zx6r92

Do napada je došlo dok se Nikola sam vraćao sa fudbala kući, kada su ga huligani napali, oborili na zemlju, pretukli ga i pokidali mu krstić koji je nosio oko vrata.

"Dečak je sa modricama i podlivima prevezen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gde je u toku dijagnostika povreda i imaće najbolju moguću negu. Tu poruku sam večeras preneo i njegovom ocu, s kojim sam razgovarao o ovom incidentu i ponudio svu pomoć i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je slučaj prijavio i Kosovskoj policiji", naveo je u saopštenju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Dodao je i da će o ovom nedopustivom incidentu obavestiti sve međunarodne činioce, od kojih će zahtevati da se bezbednosna situacija u Gojbulji, kao etnički mešovitoj sredini, shvati na najozbiljniji mogući način i da se podigne na još viši nivo.

"Šta još treba da se desi da međunarodna zajednica najozbiljnije shvati kakvom su riziku, torturi, maltretiranju i šikaniranju svakodnevno izloženi Srbi na prostoru Kosova i Metohije? Da li još neko dete treba da bude meta obesti Albanaca, da bi međunarodne misije reagovale, ili će nastaviti da se prave da se ništa ne dešava, što je manir Prištine za koju srpske žrtve ne postoje", piše dalje u saopštenju.

Do napada je došlo u danu kada je na Kosovu i Metohiji boravio i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji je očuvanje bezbednosti i mira zacrtao kao glavni prioritet misije KFOR.

"Mi očekujemo da ta misija svoju dužnost i ispuni", jasan je bio Petković.

Nikola Perić je nakon saniranja zadobijenih povreda, zadržan je radi dalje opservacije.

Sa vidnim povredama iznad oka, podlivima i posekotinama na rukama i nogama, Nikola je za Kosovo onlajn rekao da je napadnut od grupe dečaka, starijih od sebe, bez ikakvog razloga.

"Igrali sam fudbal sa svojom braćom i drugarima, a onda su mi prišli neki dečaci i napali me bez ikakvog razloga. Počeli su da me udaraju, a kada sam ja krenuo da bežim, sustigli su me i oborili na zemlju. Onda su me udarali i šutirali po glavi, telu, pokidali su mi i zlatni lanac na kojem je bio krstić i gazili su ga po zemlji. Nisam mogao da vidim ko me je tačno napao", vidno uznemiren i uplašen, govorio je Nikola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: