Vučić o NVO izveštaju o zlostavljanju dece: Slike su jezive, ako je tako - lično ću uraditi sve da se popravi

Vučić je komentarisao tvrdnje NVO o zlostavljanju dece ometene u razvoju u ustanovama socijalne zaštite. Ističe - slike nisu nastale u doba vlasti SNS

Izvor: B92

Četvrtak, 01.07.2021.

11:50

Vučić o NVO izveštaju o zlostavljanju dece: Slike su jezive, ako je tako - lično ću uraditi sve da se popravi
EPA/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da, prema njegovim saznanjima, stanje sada nije takvo kao što je izveštaj NVO prikazao i da su slike stare. Ali dodaje da mu neće biti teško - sam će obići svaku od tih ustanova i raditi na tome da se stanje popravi.

"Verujem nadležnim državnim organima. I užasnut sam slikama koje sam video iz perioda vlasti Dragana Đilasa, Marinike Tepić, Vuka Jeremića. Te slike su jezive, zaista jezive. Te slike sam video, iz 2012. godine, ako se nisu popravile onda je to na sramotu i našem nadležnom ministrastvu i svim ljudima koji nisu to radili", kazao je Vučić.

Ističe da će se i lično postarati da svojim zahtevima utiče i možda i sam ode u neku od tih ustanova i vidi u kakvom stanju ta deca žive.

"Uradiću sve da se to popravi ukoliko je to tako, mada imam uveravanja nadležnih organa da stvari stoje drugačije. Dakle, lično ću se angažovati, jer za mene nema važnije stvari od budućnosti naše dece. I kao predsedniku republike neće da bi bude teško da posetim svaki od tih domova i vidim u kakvom su stanju. Kao što smo desetstruko uvećali iznose novca za decu koju treba da lečimo u instranstvu, za retke i preskupe lekove 30 puta uvećali i ovde moramo da pokažemo da Srbija ide napred."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: