Kon upozorava: Gotovo je sigurno - pojaviće se

Iako je u poslednje vreme broj novoobolelih od kovida 19 u znantom opadanju, dr Predrag Kon upozorio je da i dalje nije vreme za totalno opuštanje.

Izvor: B92

Subota, 26.06.2021.

19:55

Kon upozorava: Gotovo je sigurno - pojaviće se
Printskrin: TV B92, arhiva

On je u objavi na svom profilu na Fejsbuku istakao da iako za sada nema potvrde delta soja koronavirusa u Srbji, gotovo je sigurno da će se on pojaviti.

"U vreme izrazitih vrućina u zatvorenim prostorima kao što su tržni centri i svim ostalim prostorima koji koriste klimu i gde rado borave posetioci kako bi se rashladili povećava se rizik prenošenja virusa, prvenstveno zbog većeg broja kontakata i eventualno dužeg boravka. U gradskom saobraćaju takođe se održava rizik. U ovim uslovima neophodno je striktno poštovati mere nošenja maski u zatvorenom prostoru. Za sada nemamo potvrdu prisustva delta virusa, ali je gotovo sigurno da će se pojaviti. Sve vrste proslava su znatno veći rizik za nevakcinisane nego za vakcinisane (1:25 je odnos zaraženih vakcinisanih u odnosu na nevakcinisane u Velikoj Britaniji gde 90% cirkuliše indijski-delta soj virusa)", piše u objavi dr Kona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: