Džonson smenjuje ministra zbog poljupca?

Britanski premijer Boris Džonson nalazi se pod sve većim pritiskom da smeni ministra zdravstva Meta Henkoka.

Izvor: Tanjug

Subota, 26.06.2021.

15:04

Džonson smenjuje ministra zbog poljupca?
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

On je priznao da je prekršio smernice o kovidu 19 poljubivši jednu svoju saradnicu, zbog čega ga optužuju da je licemer.

Henkok (42) je bio u središtu vladine borbe protiv pandemije, rutinski govoreći građanima da poštuju stroga pravila, a čak je pozdravio ostavku prošle godine uglednog naučnika koji je na sličan način prekršio pravila, prenosi Rojters.

Henkok se u petak izvinio nakon što je list "San" objavio da je poljubio i zagrlio visoko pozicioniranu pomoćnicu u svojoj kancelariji prošlog meseca, kada je to bilo zabranjeno zbog pandemije.

"Prihvatam da sam prekršio smernicu o fizičkoj distanci u tim okolnostima", rekao je on i dodao da je razočarao ljude i jako žali zbog toga.

Džonson je nakon toga rekao da je stvar time rešena.

Vodeći britanski listovi koji svi pišu o tome na naslovnim stranama ocenjuju, međutim, da je Henkok izgubio sav moralni autoritet i traže da ode s vlasti.

Slučaj podseća na prošlogodišnji incident kada je Džonsonov tadašnji najviši savetnik Dominik Kamings takođe prekršio epidemiološka pravila, izazvavši bes širom zemlje i optužbe da vlada misli da je iznad zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: