Danas 76 novih slučajeva

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je zabeleženo 76 novih slučajeva koronavirusa, od 7.730 testiranih.

Izvor: B92

Petak, 25.06.2021.

15:00

Danas 76 novih slučajeva
EPA-EFE MARKO ÐOKOVIC

Preminulo je 5 osoba.

Na respiratorima je 13 pacijenata. Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar upozorio je danas da ukoliko nastavimo sa opuštenim ponašanjem i bez sprovođenja vakcinacije koja će nas dovesti do kolektivnog imuniteta, možemo očekivati pogoršanje situacije u vezi sa koronavirusom za nekoliko nedelja.

"Voleo bih da do jeseni možemo da idemo sa opuštenijom situacijom, ali sa ovakvim ponašanjem i vakcinacijom, pitanje je nedelja", kazao je Lončar i dodao da se građani koncentrišu samo na broj zaraženih, što je neodgovorno jer postoje i drugi pokazatelji koji govore o tome da se situacija pogoršava, kao što je povećan broj hospitalizovanih.

Gostujući u "150 minuta" epidemiolog Predrag Kon skinuo je masku zato što je voditelj vakcinisan. Nakon toga istakao je da se aktivnost virusa smanjuje.

"Ali ono što mora da zabrinjava - Velika Britanija. Ako je kod kineskog soja bilo da jedan zarazi troje, kod ovog indijskog je da zarazi petoro do šestoro", kaže Kon.

Vakcine, dodaje, štite i od indijskog soja, a na pitanje da li je moguće da se dobiju simptomi virusa i pored vakcinacije on odgovara:

"Mi kad posmatramo poslednju nedelju, tu imate sve one koji su kao sumnju na kovid poslati da se ispitaju. Samo kod jedan posto je nađen. To je vrlo značajno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: