"Ko hoće u naše vode, moraće prvo da pokuca i pita za dozvolu"

Rusija je u situaciji sa narušavanjem državne granice pokazala da je za ulazak u njene vode potrebno tražiti dozvolu, izjavila je Marija Zaharova.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2021.

16:59

EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY/ HANDOU

Ona je aludirala na jučerašnji incident sa britanskim razaračem na Crnom moru.

"Ruska Federacija je stavila do znanja da, ukoliko postoji želja da se, takoreći, mirno prošeta duž naših granica, pomalo zađe i na teritoriju, mora da se traži dozvola, pokuca i postupa u skladu sa zakonom", rekla je Zaharova za televiziju "Rusija 24"

Kako je rekla, Rusija je miroljubiva država, ali zna koji su njeni nacionalni interesi i uči zapadne partnere da shvate ruske "crvene linije".

Reakciju zvaničnog Londona na situaciju sa britanskim razaračem portparolka je nazvala "laganjem u lice".

Prema njenim rečima, postoje video-snimci i potvrde zasnovane na činjenicama, ne samo sa ruske strane, već i britanskog novinara.

"Kada su britansko Ministarstvo odbrane i ambasada Velike Britanije u Moskvi govorili da tokom njihovog navodno mirnog ulaska nije bilo nikakvih incidenata, nikakvog hica upozorenja ruske avijacije, očigledno nisu videli ni brod obalske straže. A britanski novinar je sve to video i čuo. Odgovor je očigledan – London laže u lice. Često registrujemo i hvatamo za ruku naše zapadne partnere, kolege. Nažalost, London je u tome postao lider", zaključila je Zaharova.

Moskva će odgovoriti na moguće provokacije spoljnih sila u situacijama kada su narušene ruske granice, kao što je slučaj sa britanskim razaračem, dodala je portparolka.

Takođe je saopštila da će britanska ambasadorka u Moskvi biti pozvana u Ministarstvo u četvrtak zbog incidenta na Crnom moru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: