Zašto "ne vidimo" Sunce?

Srbija je ovih dana mesto tropskih temperatura, ali i visokog stepena UV zračenja na koje je upozorio i Republički hidrometerološki zavod.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2021.

10:26

Zašto
Foto: TV Prva

Međutim. iako je sunčano vreme, Sunce ne vidimo u potpunosti, kao da je zašlo za neki oblak.

Građani su ostali pomalo zatečeni ovom pojavom. Objašnjenje je - pesak. Naime, čestice peska putem vetra nalaze se u vazduhu ne samo u našoj zemlji, nego i u regionu, te u velikoj meri utiču na to da ne vidimo Sunce kako treba.

Očekuje se za vikend da se "razvedri", odnosno da se pesak skloni, a i subotu i nedelju očekuju nas nešto niže temperature u odnosu na danas.

Prema prognozi RHMZ u Srbiji će danas biti najtopliji dan od početka godine, vreliji čak nego u tropskim krajevima. Ponegde će biti i 39 stepeni.

Nedeljko Todorović očekuje da će u Beogradu danas biti oboren rekord najtoplijeg dana u junu mesecu iz 1918. godine, kada je 18. juna izmerena temperatura 38 stepeni.

Meteorolog RHMZ-a je jutros za RTS rekao da temperatura danas najverovatnije neće preći 40 stepeni, a da će temperatura u većini mesta biti od 35 do 38 stepeni, maksimalno 39 stepeni, ali neće prelaziti 40 podeok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: