Tzv. Kosovo očekuje od Francuske da utiče na Rusiju, a krajnji cilj - nezavisnost

Politički analitičar Nedžmedin Spahiu smatra da je Francuska važna prijateljska zemlja za tzv. Kosovo, prenosi Kljan Kosova.

Izvor: Kosovo online

Sreda, 23.06.2021.

20:51

Tzv. Kosovo očekuje od Francuske da utiče na Rusiju, a krajnji cilj - nezavisnost
Foto: Depositphotos/Yarr65

Spahiu ističe da je približavanje Francuske Rusiji i Srbiji treba koristiti kao jedinu zapadnu državu koja ima ovakav odnos sa ove dve zemlje koje se protive nezavisnosti Kosova.

"Kada govorimo o EU, koja je za nas veoma važna, onda mislimo na Nemačku i Francusku. Lajčak i Borelj su administrativne diplomate, ali srž EU su Merkel i Makron. Evropska unija je ono što kažu Merkelova i Makron", navodi Spahiu.

On dodaje da je francuski predsednik Emanuel Makron važan zbog veza koje je ova zemlja istorijski imala sa Rusijom, kako bi uticali na njih da postignu nagodbu sa Srbijom da prizna nezavisnost Kosova.

"Francuska je jedna od prvih zemalja koja je priznala Kosovo i sigurno je prijateljski nastrojena prema nama", rekao je Spahiu i dodao da će "na konačni sporazum neizbežno uticati pritisak država koje će ga izvršiti na Srbiju, a ne samo sastanci lidera Kosova i Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: