Na zadnjem sedištu pronađeno 300 grama zlatnog nakita FOTO

Carinici su na graničnom prelazu Ribarci, prema Bugarskoj, sprečili pokušaj krijumčarenja 300 grama zlatnog nakita.

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2021.

18:12

Na zadnjem sedištu pronađeno 300 grama zlatnog nakita FOTO
Foto: Uprava carina Republike Srbije

Neprijavljeni nakit - lančići, narukvice, prstenje, broševi, pa čak i jedna zlatna krunica, pronađen je na zadnjem sedištu mercedesa kojim je upravljao državljanin Švedske bugarske nacionalnosti koji je sa suprugom i detetom krenuo na odmor.

"Otvorivši pregradu u sredini zadnjeg sedišta, carinici su ugledali kutiju koja je tamo bila smeštena i u kojoj se nalazio deo nakita, dok je drugi deo bio spakovan u specijalnu kutiju za nakit ispod stvari na zadnjem sedištu", navodi se u saopštenju Uprave carina.
Foto: Uprava carina Republike Srbije
Upitani zbog čega nisu prijavili nakit na ulasku u Srbiju, putnici su odgovorili da nisu znali da to treba da urade jer je reč o njihovom porodičnom nakitu.
Foto: Uprava carina Republike Srbije
Uprava carine podseća putnike da dragocenosti, poput zlatnog nakita, obavezno moraju da prijave na ulasku u zemlju kako bi nesmetano kasnije mogle da se iznesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: