Bečić: Uzaludna su spinovanja

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleks Bečić razgovarao je na marginama PS SEECP-a u Antaliji sa predsednikom parlamenta Severne Makedonije Talatom Džaferijem.

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2021.

17:03

Bečić: Uzaludna su spinovanja
Printskrin: TV B92

Tom prilikom je naveo, između ostalog, da je "usvojenom Rezolucijom o Srebrenici jasno precizirano i ugrađeno da srpski, bošnjački i hrvatski narodi nisu niti mogu biti genocidni ili zločinački i da odgovornost može pripadati isključivo pojedincima".

Iako u pomenutoj rezuluciji nije navedeno nijedno ime, Bečić je Džaferiju rekao da su "uzaludna spinovanja određenih centara moći, koji fabrikuju neistine zarad postizanja svojih jeftinih političkih ciljeva”.

Kako je saopšteno na sajtu Skupštine Crne Gore, Bečić je Džaferiju rekao i da je nova vlast svoju politiku utemeljila na sporazumu koji su potpisali nosioci tri pobedničke liste na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, u kojem je iskazan jasan stav "da nastavljamo postojeći evropski i evroatlanski put naše zemlje, te da je spoljna politika Crne Gore u potpunosti usklađena sa politikom Evropske unije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: