"Sam sebi saopštio da je nepoželjan"

Nakon Dodikove izjave da svako ko je glasao za Rezoluciju o Srebrenici nije dobrodošao u Srpsku, reagovao je Aleksa Bečić, predsednik crnogorske skupštine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.06.2021.

11:15

Printskrin: TV B92

Predsednik crnogorske skupštine Aleksa Bečić reagovao je na izjavu srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, da oni koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici nisu dobrodošli u Republiku Srpsku, porukom da je Dodik, kako je naveo, "sam sebi saopštio da je nepoželjan".

Bečić je to napisao na stranačkoj stranici na Fejsbuku, uz tekst rezolucije na kojem su posebno uokvirene tačke 3 i 8 tog dokumenta.

U tački 3 se osuđuje, kako se navodi, "pokušaj pripisivanja odgovornosti ili krivice srpskom, bošnjačkom i hrvatskom narodu za genocid...".

A u tački 8 se navodi da se tom rezolucijom "najoštrije osuđuju svi zločini počinjeni na prostoru bivše Jugoslavije i izražava saosećanje za sve žrtve kao i za njihove porodice....".

U ostalim članovima pomenute rezolucije u tački 1 se najoštrije ouđuje "genocid u Srebrenici, a u narednoj tački 2 se potvrđuje da se "genocid dogodio na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata u kojem je stradalo preko 8.000 bošnjačkih civila".

Tačkom 4 rezolucije se traže sankcije za negiranja genocida, a narednom se ukazuje na značaj toga da 11. jul bude proglašen Danom sećanja i u Crnoj Gori.

Dodik je ranije osudio donošenje rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu i poručio da u Republiku Srpsku "nisu dobrodošli" oni koji su glasali za taj dokument jer ta njihova odluka predstavlja "direktan udar na RS i srpski narod".

Rekao je i da se Skupština Crne Gore pretvorila u, kako je naveo, "antisprsko političko pozorište".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: