Najviše vakcinisanih u Priboju i Nišu; u 7 lokalnih samouprava odziv veoma loš

U Srbiji je dato 5.200.000 doza i sve smo bliži broju od 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva.

Izvor: RTS

Sreda, 23.06.2021.

10:10

Najviše vakcinisanih u Priboju i Nišu; u 7 lokalnih samouprava odziv veoma loš
Ilustracija/Foto: BaLL LunLa/Shutterstoc

To je jutros rekao Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za elektronsku upravu. Naglasio je da je oko 20 gradova prešlo broj od 50 odsto vakcinisanih, a da se u sedam lokalnih samouprava vakcinisalo manje od 30 procenata građana.

Jovanović je apelovao je na mlade da se vakcinišu.

Direktor Kancelarije za elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanović rekao je za RTS da je do jutros u Srbiji dato 5.200.000 vakcina, od čega su 2.700.000 prve doze, a 2.500.000 druge doze i dodao je da smo sve bliži broju od 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva.

Naveo je da je oko 20 gradova prešlo broj od 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana.

"Na vrhu tog spiska se nalaze Priboj i Niš, koji su dostigli broj od 60 odsto. Tu su još Beograd, Bosilegrad, Užice, Mali Zvornik, Kikinda, Novi Sad, Kladovo i sve je više onih koji se približavaju tom broju od 50 odsto", istakao je Jovanović tokom gostovanja u Jutarnjem dnevniku.

Dodao je da je u sedam lokalnih samouprava broj vakcinisanih ispod 30 odsto – Tutin, Novi Pazar, Lajkovac, Mionica, Žagubica, Ljig i Ub.

Jovanović je rekao da se, kada je reč o starosnoj grupi od 18 do 30 godina, vakcinisalo oko 17 odsto građana, a da se u grupi od 65 do 74 godine vakcinisalo skoro 80 odsto ljudi.

"Još jednom apel mlađima. Oni imaju priliku da stave tačku u ovoj borbi protiv kovida 19. Dođite na bilo koji punkt u Republici Srbiji, ne morate ni zakazivati, možete se vakcinisati bilo kojom vakcinom", istakao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: